Det ska inte vara #tystiklassen!

Det ska inte vara #tystiklassen!

Vi på SRHR.se vill uppmärksamma uppropet #tystiklassen, som kommit i svallvågorna efter #metoo. Uppropet samlar en mängd vittnesmål från barn och elever och berättelserna visar en mörk bild av situationen i skolan.

- När vi ser svart på vitt hur stort det här problemet är så måste vi angripa det från flera håll, och alla vuxna måste ta sitt ansvar. Det vi på srhr.se kan bidra med är att stärka lärare och skolpersonals kunskap i hur man pratar om de här frågorna, säger Thomas Lidén, projektledare för SRHR.se

Här har vi sammanställt ett antal kostnadsfria metodmaterial, filmer och diskussionsunderlag från vår verksamhet och från andra organisationer, som du som arbetar i skolan kan använda för att ta frågorna om trakasserier, samtycke, ömsesidighet, sex och relationer vidare.

Det ska inte vara #tystiklassen. Vi måste prata, diskutera, informera och lyssna för att komma framåt och för att skapa förändring. Det gör vi tillsammans! Hör av er om ni behöver hjälp i klassrummet, våra processledare kan stötta utvecklingsarbetet och hjälpa till med allt från kartläggningar till utbildningsinsatser.

Kontakt: sexochsamlevnad@grkom.se 

Material från SRHR.se

Sex övningar om sex

En glidande skala

Ligga i eller ligga lågt

Material som vi rekommenderar 

Te och samtycke 

Stopp min kropp, Rädda barnen 

Det börjar med mig, Make Equal