Hem > Sex unga skolans roll > Sex, unga och skolans roll 2018

Sex, unga och skolans roll 2018

Sex, unga och skolans roll 2018

Tack till alla som deltog i årets upplaga av Sex, unga och skolans roll!

I den 11:e omgången av heldagskonferensen Sex, unga och skolans roll bjöd vi på SRHR.se tillsammans med Skolverket in lärare, elevhälsa, rektorer och övrig skolpersonal från hela Sverige. Temat för dagen var #lärandehälsa och programpunkterna uppmärksammade frågor som jämställdhet, identitet, sexualitet och relationer.

Dagen började med ett mycket uppskattat frukostmingel där deltagarna hade tid att prata med konferensens utställare. Rebecka Sjöstrand, utställare från Föreningen Storasyster, berättade att de deltog i konferensen för att få träffa dem deras målgrupp träffar dagligen.

- Vi jobbar med att ge stöd till målgruppen unga och unga vuxna. Vi försöker alltid uppmuntra och peppa dem att hitta en trygg punkt i skolan, en lärare, en skolkurator, en skolsköterska och så vidare, så det har varit jätteroligt att träffa skolpersonal och att peppa dem att våga prata om de frågor som vi jobbar med.

Efter frukostminglet började dagens program, som bland annat bjöd på en gemensam presentation av Skolverket, Skolinspektionen och Folkhälsomyndigheten på temat #lärandehälsa och en genomgång av Sveriges nya sexualbrottslagstiftning presenterad av Brottsoffermyndigheten.

Under dagen hade deltagarna möjlighet att skicka in frågor, och dagens avslutades med en frågestund där Skolverket, Skolinspektionen och Folkhälsomyndigheten återigen äntrade scenen för att svara på ett gäng av det 70-tal frågor som kommit in.