Hem > Våra projekt och material > Sex, unga och skolans roll

Sex, unga och skolans roll

Sex, unga och skolans roll

Sedan 2008 har vi på SRHR.se, Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa och Göteborgsregionen (GR), arrangerat den årliga konferensen Sex, unga och skolans roll. Konferensen har haft olika teman varje år men utgår alltid från sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Vi har bjudit på heldagar med föreläsningar, seminarier, utställare och mingel som riktat sig till personal som arbetar med unga inom skola och hälso- och sjukvård i hela Västra Götaland.   Efter 10 år tar vi nu ett kliv framåt och ger Sex, unga och skolans roll en ny inriktning, nytt innehåll. Tillsammans med Skolverket bjuder vi i år in personal från hela landet och gör konferensen nationell. I vanlig ordning är konferensen självklart gratis för dig som deltar.

 

2018 har varit ett otroligt händelserikt år. #metoo har fortsatt leda till viktiga synliggöranden, diskussioner och debatter. Sexualbrottslagen har uppdaterats med krav på samtycke och en oaktsamhetsparagraf. Skolinspektionen har rapporterat om såväl brister, utvecklingsområden som framgångsfaktorer i svensk sex- och samlevnadsundervisning. Många problem har målats upp, men också många möjligheter. Nu är det dags att sammanfatta 2018 och ta oss vidare in i 2019.

 

Den 4/12 anordnas Sex, unga och skolans rolls allra första rikskonferens i centrala Göteborg. Fokus för konferensen är sex- och samlevnadsundervisning som ett av våra främsta verktyg för att skapa ett mer jämställt och jämlikt samhälle. Genom att uppmärksamma frågor om jämställdhet, identitet, sexualitet, normer, genus, känslor och relationer i elevernas vardag byggs en skola där alla känner sig trygga, mår bra, lär sig och utvecklas. Vi vill visa på hur hälsa och lärande är beroende av varandra och vi vill visa hur just du kan stärka den relationen.

 

Sex, unga och skolans roll är ett unikt tillfälle för lärare, elevhälsa, rektorer, övrig skolpersonal samt personal som i sitt uppdrag ska samverka med skolan. Du får utbyta erfarenheter och inspireras tillsammans med kollegor från hela landet. Tillsammans kan vi lyfta sex- och samlevnadsundervisningen. Anmälan och program hittar ni nedan.

 

Program och anmälan

Tid och plats: 4 december 2018, Svenska Mässan Göteborg.

Program: Se bifogad fil längst ned.

Anmälan: Klicka här för att komma till anmälningssida.

Målgrupp: Lärare, elevhälsa, rektorer och övrig skolpersonal. Vi välkomnar även personal som i sitt uppdrag ska samverka med skolan.

Avgift: Konferensen är kostnadsfri.

 

Kontakt: sexochsamlevnad@grkom.se

Sex, unga och skolans roll 2017 from Pedagogiskt Centrum on Vimeo.